... Lord Jesus Christ,Son of God, have mercy on me the sinner-Κύριε Ιησού Χριστέ,Υιέ Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλό...

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ!!



Αγαπητοί Εν Χριστώ αδελφοί,
Ζούμε σε ένα κόσμο όπου τα προβλήματα της ζωής όλο και μεγαλώνουν, γίνονται πιο δύσκολα και πιο περίπλοκα. Γιατί; Διότι έχουμε βγάλει από τη ζωή μας Τον Χριστό. Αυτόν που δίνει ζωή, Τον έχουμε απομακρύνει και έχουμε με τον τρόπο αυτό απομονωθεί από την Αλήθεια .
Αποτέλεσμα αυτής της απομόνωσης είναι το άγχος, η αγωνία και η στενοχώρια στη ζωή μας να αυξάνονται ανεξέλεγκτα και να οδηγούμαστε στην απόγνωση και απογοήτευση, την τελική νίκη του μισάνθρωπου διαβόλου εναντίον του ανθρώπου!
Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Τώρα είναι η ώρα να θέσουμε τέρμα στο κατρακύλισμα της ζωής μας. Πως;
Πρώτη βασική ενέργεια είναι η συνειδητοποίηση της αμαρτωλότητας μας.
Θα πρέπει να πάμε σε ένα καλό Πνευματικό και να εξομολογηθούμε. Διά μέσου του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως θα καθαρίσει η 'βρωμιά' που βρίσκετε μέσα μας. Θα φύγουν οι αμαρτίες μας και θα ταπεινωθούμε ενώπιον του Θεού.  Θα νιώσουμε ότι ένα μεγάλο βάρος έχει φύγει από μέσα μας!
Εξομολόγηση όμως σημαίνει και ταυτόχρονη Μετάνοια…δηλαδή ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ!!  Πράγματα ή ενέργειες ή συμπεριφορές που κάναμε προηγουμένως θα πρέπει τώρα να ΑΛΛΑΞΟΥΝ. Θα πρέπει να εφαρμόσουμε τον Ορθόδοξο Χριστιανικό Τρόπο Ζωής στην καθημερινή μας ζωή. Πώς;
 Για παράδειγμα:
 (1)   δεν εκκλησιαζόμασταν προηγουμένως;
Τώρα κάθε Κυριακή ανελλιπώς θα πρέπει να πηγαίνουμε στην Εκκλησία, διότι διαμέσου της εκκλησίας καθαγιάζεται η ψυχή και ενώνεται με το Χριστό. 
 (2)   προηγουμένως ντυνόμασταν με τρόπο άσχημο και μη ευπρεπή (προκλητικό προς τους άλλους…τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες);
Τώρα θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που ντυνόμαστε. Να ντυνόμαστε με ευπρέπεια και αυτοσεβασμό!
(3)   δεν εξομολογούμαστε τακτικά;
Τώρα να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα τακτικής εξομολόγησης σε ένα καλό και ορθό Πνευματικό, ο οποίος θα μας καθοδηγήσει στο σωστό δρόμο. Στο δρόμο που ο ίδιος Ο Χριστός χάραξε: «Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή» (Ιωάν. ιδ΄6).  Προσοχή!! Όχι βολέματα…..δηλαδή όχι να πηγαίνουμε να εξομολογούμαστε σε πνευματικούς οι οποίοι μας 'βολεύουν' τις αμαρτίες και τα πάθη μας!!!
 (4)   δεν κοινωνούσαμε τακτικά;
Τώρα, και μετά από άδεια του πνευματικού μας και μόνο, να κοινωνούμε τακτικά Το Σώμα και Το Αίμα Του Χριστού μας, διότι με τον τρόπο αυτό συνδεόμαστε μαζί με Τον Χριστό.
 (5)   κάναμε κοσμικό τρόπο ζωής;
Δηλαδή μας άρεσε και η Εκκλησία και η κοσμική ζωή (κέντρα διασκέδασης,  χοροί  κ.α); Μακριά από όλα αυτά! Δεν μπορεί να συνδέσουμε Την Εν Χριστώ Ζωή με την κοσμική ζωή….είναι σαν να λέμε και λίγο Χριστό και λίγο διάβολο στη ζωή μας…ε αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ αδελφοί μου! Ή ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΟ Ή ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΟΛΟ…ας διαλέξουμε!!
 (6)   δεν εφαρμόζαμε τις εντολές Του Κυρίου στη ζωή μας;
Τώρα είναι η ώρα της προσήλωσης μας στις εντολές Του Κυρίου και η εφαρμογή τους στην Ζωή μας. Εντολές όπως του Ου μοιχεύσεις, Ου πορνεύσεις, Ου κλέψεις, Ου ψευδομαρτυρήσεις, να μην αδικείς τους συνανθρώπους σου, Τίμα των Πατέρα και Μητέρα σου, Αγάπα τον Πλησίον σου και τόσες άλλες να γίνουν βίωμα μας!
 (7)   δεν μελετούσαμε την Αγία Γραφή ή και άλλα Χριστιανικά βιβλία Πνευματικής ωφέλειας; 
Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε να μελετούμε την Αγία Γραφή (Καινή και Παλαιά Διαθήκη) αλλά και άλλα καλά ορθόδοξα Χριστιανικά βιβλία. Πολύ θα ωφεληθούμε από αυτό. Καλλιεργείται με τον τρόπο αυτό η ψυχή μας και χαριτώνεται από το Πνεύμα Το Άγιο.  Ας κάνουμε ένα πρόγραμμα, λίγους στοίχους κάθε μέρα να διαβάζουμε (αν είναι δυνατό όλη η οικογένεια μαζί) πολύ θα ωφεληθούμε αδελφοί. Ας το εφαρμόσουμε δεν μας στοιχίζει τίποτα. Γιατί; Δια μέσου της μελέτης της Αγίας Γραφής, δηλαδή Του Λόγου Του Θεού, μας μιλά Ο Θεός!
 (8)   δεν προσευχόμασταν;
Από σήμερα και κάθε μέρα να εφαρμόσουμε την Προσευχή στη Ζωή μας. Διότι αν με τη μελέτη της Αγίας Γραφής μας μιλά Ο Θεός, με την Προσευχή μιλούμε εμείς Στον Θεό και Ο Θεός μας ακούει. Ακούει τις ευχαριστίες μας αλλά και τις αιτήσεις μας…πολλή πνευματική ωφέλεια θα δούμε στη ζωή μας και πραγματικά θαύματα αν προσευχόμαστε με θέρμη Στο Θεό.
Πολλά είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε και να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας έτσι ώστε να είναι συμβατός με το Παράδειγμα Του Ίδιου Του Ιησού Χριστού και να βγούμε από τα πολλά αδιέξοδα της σημερινής 'μοντέρνας' εποχής μας!
Πρέπει να το αποφασίσουμε….