... Lord Jesus Christ,Son of God, have mercy on me the sinner-Κύριε Ιησού Χριστέ,Υιέ Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλό...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η προφητεία της δαιμονισμένης



Ο Παπα-Χρυσόστομος μας διηγήθηκε, πώς, πρίν από πολλά χρόνια, είχε μεταβεί σαν πνευματικός στη Κεφαλληνία και επισκέφτηκε το γυναικείο Μοναστήρι εκεί του Αγίου Γερασίμου του Νέου. Όταν έφτασε ‘κεί ήταν μεσημέρι και στην είσοδο του Μοναστηριού βρέθηκε μια γυναίκα. Ο πνευματικός ρώτησε τη γυναίκα, που ήταν στην είσοδο: «Δεν είναι ‘δώ κανείς άλλος;» Εκείνη απάντησε: «Όχι, εδώ είμαι μόνο εγώ! Οι άλλοι πάνε όλοι στο Άγιον Όρος».

Ο πνευματικός άμα άκουσε αυτά, ξαφνιάστηκε και ρώτησε πάλι τη γυναίκα: «Και τι πάνε να κάνουν οι άλλοι εκεί;» Η γυναίκα με πολλή παρρησία και αναίδεια του είπε: «Εκεί σε λίγο, θα κάνουν κάθε Μοναστήρι Μητρόπολι, κάθε Κελλί Σύνοδο και κάθε Καλύβα Πατριαρχείο!

Όταν έλεγε αυτά η γυναίκα εκείνη στον Παπα-Χρυσόστομο, φάνηκε στο βάθος της αυλής της Μονής εκείνης, να έρχεται βιαστικά μια Μοναχή προς την είσοδο, η οποία διέκοψε την συζήτησι και είπε στον πνευματικό, ότι η γυναίκα αυτή έχει φοβερό δαιμόνιο και να μην δίνει σημασία σ’αυτά που του λέγει.

Στην πραγματικότητα όμως, βγήκαν όλα όσα είπε η δαιμονισμένη εκείνη σωστά, διότι, κατά παραχώρησι Θεού, είπε αυτά το δαιμόνιο στον Παπα-Χρυσόστομο, γιατί ύστερα από λίγο το 1924-25 φύτρωσε το ημερολογιακό ζήτημα, που κατατάραξε κυριολεκτικά το Άγιον Όρον, κι έγιναν οι λεγόμενοι «ζηλωταί» με πολλά κόμματα και διαιρέσεις.