... Lord Jesus Christ,Son of God, have mercy on me the sinner-Κύριε Ιησού Χριστέ,Υιέ Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλό...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Φοβερό θαύμα στην Μονή Αγίου Παύλου

Επί ηγουμενείας του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ, κατά το έτος 1935 με 36 όταν, το Άγιο Πάσχα όλοι οι Πατέρες και αδερφοί της Μονής, 60 τον αριθμόν, κατά την Παράδοσι βγήκαν έξω στο προαύλιο να κάνουν την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, μετά το «Χριστός Ανέστη», ο Καθηγούμενος Σεραφείμ, σε ένα από τα πιο αγαθά, απλά, αλλά και πιστά γεροντάκια, τον αδερφό της Μονής και πρόθυμο εργάτη της υπακοής Γέρο-Θωμά, είπε:
-Γέρο-Θωμά, πήγαινε σε παρακαλώ κάτω στο οστεοφυλάκειο να ειπείς στα κόκκαλα εκεί των Πατέρων το «Χριστός Ανέστη».

Ο Γέρο-Θωμάς πρόθυμος, χωρίς να σκεφτεί καθόλου που θα πάει, είπε: «Να’ναι ευλογημένο Γέροντα» αμέσως ξεκίνησε και πήγε στα οστά και είπε μεγαλοφώνως: «Ο ηγούμενος μ’έστειλε να σας ειπώ το «Χριστός Ανέστη» Πατέρες και Αδερφοί». Αμέσως όλα τα οστά έτριξαν, χόρεψαν κι αναπήδησαν, μια νεκροκεφαλή μάλιστα σηκώθηκε ως ένα μέτρο ψηλά κι απήντησε στο χαιρετισμό του Γέροντα και είπε: «Αληθώς Ανέστη ο Κύριος» και αμέσως έγινε και πάλι νεκρική σιγή στα οστά.

Ο Γερο-Θωμάς γύρισε και σε ερώτησι του ηγουμένου, του είπε όσα είδε και άκουσε. Έφριξαν όλοι οι Πατέρες που τ’ακουσαν και όλοι με ένα στόμα δόξασαν το Θεό, που η Πίστη μας είναι ζωντανή, αληθινή και παναγία!